اگر هر یک از تاندون های دست شما آسیب دیده باشد ، ممکن است برای ترمیم تاندون دست و کمک به بازگرداندن حرکت در انگشتان یا انگشت شست آسیب دیده، جراحی لازم باشد. که این عمل جراحی توسط بهترین متخصص ارتوپد باید صورت گیرد.
تاندون ها بندهای سخت بافتی هستند که عضلات را به استخوان متصل می کنند. وقتی گروهی از عضلات منقبض می شوند (سفت می شوند) ، تاندون های متصل شده استخوان های خاصی را می کشند و به شما امکان می دهد دامنه وسیعی از حرکات را انجام دهید.در دست 2 گروه تاندون وجود دارد:
این تاندون ها که از بازو، از پشت دست به انگشتان و انگشت شست می رسد به شما امکان می دهد انگشتان و انگشت شست خود را صاف کنید.
این تاندون که از بازو، از طریق مچ دست و از کف دست عبور می کنند به شما امکان می دهد انگشتان خود را خم کنید.
غالباً می توان برای ترمیم تاندون دست آسیب دیده از جانب هر دو گروه عنوان شده از عمل جراحی استفاده کرد.
ترمیم تاندون دست هنگامی انجام می شود که یک یا چند تاندون در دست شما پاره شده یا بریده شده است، که منجر به از دست دادن حرکات طبیعی دست می شود.
اگر تاندون های اکستانسور شما آسیب دیده باشد نمی توانید یک یا چند انگشت خود را صاف کنید. اگر تاندون های خم کننده شما آسیب دیده باشد نمی توانید یک یا چند انگشت خود را خم کنید.
آسیب تاندون دست همچنین می تواند باعث درد و التهاب (تورم) در دست شما شود. در برخی موارد، آسیب به تاندون های اکستنسور بدون نیاز به جراحی با استفاده از یک تکیه گاه محکم به نام آتل قابل درمان در اطراف دست است که تشخیص صحیح آن توسط بهترین متخصص ارتوپد باید صورت گیرد.
تا به اینجای کار متوجه دید که تاندون چیست؟ و چه زمان نیاز به ترمیم تاندون دست می باشد. اما لازم است که علل شایعی که منجر به آسیب دیدگی تاندون دست می شود هم آشنا شوید. از شایع ترین علل که منجر به آسیب دیدگی دست می شوند و نیاز به ترمیم دارند عبارتند از:
بریدگی پشت و کف دست می تواند منجر به آسیب دیدگی تاندون شود.
تاندون های اکستانسور می توانند هنگام خلال انگشت، مانند: تلاش برای گرفتن توپ پاره شوند. هنگام گرفتن پیراهن حریف، مثلا در راگی، گاهی می توان تاندون های خم کننده را از روی استخوان کشید و قرقره هایی که تاندون های خم کننده دارند می توانند در حین فعالیت هایی که شامل گرفتن شدید مانند: صخره نوردی است پاره شوند.
گزش حیوان و انسان می تواند باعث آسیب دیدگی تاندون شود و فرد ممکن است پس از مشت زدن به دندان فرد دیگر به تاندون دست خود آسیب برساند.
گیر کردن انگشت در درب یا خرد شدن دست در یک حادثه رانندگی می تواند تاندون را تقسیم یا پاره کند.
آرتریت روماتوئید می تواند باعث ملتهب شدن تاندون ها شود که در موارد شدید منجر به پارگی تاندون ها می شود.
برای ترمیم تاندون دست ممکن است باعث شود که جراح برشی در مچ دست یا انگشت شما ایجاد کند تا بتواند انتهای تاندون تقسیم شده را پیدا کرده و بهم بخیه بزند.
دسترسی به تاندون های اکستنسور راحت تر است بنابراین ترمیم آنها نسبتاً ساده است. بسته به نوع آسیب ترمیم تاندون های اکستنسور در بخش تصادف و اورژانس با استفاده از بی حسی موضعی برای بی حس کردن منطقه آسیب دیده ممکن است.
ترمیم تاندون های خم کننده چالش بیشتری دارد زیرا سیستم تاندون خم کننده پیچیده تر است. ترمیم تاندون فلکسور معمولاً باید تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی منطقه ای توسط یک جراح پلاستیک یا ارتوپدی باتجربه و متخصص در جراحی دست در یک اتاق عمل انجام شود.
هر دو نوع جراحی تاندون به یک دوره بهبودی طولانی مدت (توان بخشی) احتیاج دارند زیرا تاندون های ترمیم شده ضعیف خواهند بود تا اینکه انتها با هم ترمیم شوند.
بسته به محل آسیب دیدگی، ممکن است 3 ماه طول بکشد تا تاندون ترمیم شده قدرت قبلی خود را بازیابد. توان بخشی شامل محافظت از تاندون های شما در برابر استفاده بیش از حد با استفاده از آتل دستی است. بعد از جراحی معمولاً باید چند هفته آتل دست داشته باشید.
همچنین برای جلوگیری از چسبیدن تاندون های ترمیم شده به بافت مجاور که می تواند مانع از حرکت کامل دست شما شود باید تمرینات دستی را به طور منظم انجام دهید. زمان بازگشت به کار به شغل شما بستگی دارد. فعالیت های سبک اغلب پس از 6-8 هفته و فعالیت های سنگین و ورزش پس از 10-12 هفته می تواند از سر گرفته شود.
جمع بندی
بعد از ترمیم تاندون دست یا تاندون اکستنسور ممکن است دوباره حرکت کامل پیدا نکنید. نتیجه این که اغلب آسیب دیدگی بریدگی تمیز تاندون است، بهتر از نتیجه ای است که منجر به خرد شدن یا آسیب دیدن استخوان ها و مفاصل شود.
آسیب تاندون خم کننده به طور کلی جدی تر است زیرا آنها بیشتر از تاندون های اکستانسور تحت فشار قرار می گیرند. پس از ترمیم تاندون خم کننده ، کاملاً عادی است که بعضی از انگشتان حرکت کامل را به دست نمی آورند.
با این حال ، ترمیم تاندون هنوز نتیجه بهتری نسبت به عدم جراحی خواهد داشت. در برخی موارد ، عوارضی پس از جراحی ایجاد می شود ، مانند عفونت یا پارگی تاندون ترمیم شده یا چسبیده به بافت نزدیک. در این شرایط ، ممکن است نیاز به درمان بیشتر باشد.