knee Microfracture surgry نوعی روش درمانی برای رفع مشکلات مرتبط با آسیب غضروف های زانو می باشد. زمانیکه غضروف زانو دچار آسیب دیدگی می شود و بخش کوچکی از آن تخریب می شود یکی از روش های درمانی که بهترین متخصص ارتوپد برای شما تجویز می کند جراحی میکروفرکچر زانو می باشد.
این روش درمانی به شما در رشد دوباره غضروف کمک زیادی می کند. لازم به ذکر است که این روش درمانی در آسیبهای شدیدتر غضروف زانو کاربرد ندارد.
به طور کلی باید عنوان کنیم که جراحی میکروفرکچر زانو برای آسیب های زیر به کار می رود.
خب، تمامی روش های درمانی که برای رفع مشکلات زانو از آن ها استفاده می شود هدف هایی دارند که میکروفرکچر زانو نیز از این قاعده مستثنا نمی باشد.
مثلا: هدف از جراحی تعویض مفصل زانو این است که شما مجدد بتوانید بدون هیچ مشکلی راه بروید.
اما هدف از جراحی میکروفرکچر این است که از آسیب های بیشتر به زانو پیشگیری شده یا سرعت آن ها را کاهش داد.
در واقع با انجام این عمل جراحی می توان احتمال آرتروز در آینده را نیز به طور چشمگیری کاهش داد.
این روش درمانی میتواند فرد را از جراحی تعویض جزئی یا کلی مفصل زانو بینیاز کند.
شاید برای شما دوستان عزیز که متخصص ارتوپد برایتان جراحی میکروفرکچر زانو را تجویز کرده است این سوال پیش آید که این جراحی به چه صورتی انجام می شود و آیا نیاز به بیهوشی کامل دارد یا خیر؟!
باید بگوییم که این جراحی به صورت آرتروسکوپیک انجام می شود. آرتروسکوپیک یک لوله نازک می باشد که در سر خود یم دوربین کوچک دارد.
در جراحی میکروفرکچر زانو ابتدا چند شکاف کوچک در سطح پوست ایجاد میشود و آرتروسکوپ از طریق یکی از این شکافها وارد محل زخم میشود و تصاویری را بصورت زنده بر روی نمایشگری که پزشک به آن دسترسی دارد در اختیار پزشک قرار میدهد.
پزشک و جراح با مشاهده این تصاویر می تواند محل آسیب دیده در ناحیه زانو را به راحتی بررسی کند.
با ایجاد شکاف های دیگری ابزار کوچک جراحی وارد محل آسیب می شوند و با استفاده از آن ها پزشک می تواند تمام غضروف های ناپایدار را برش دهد و از هم جدا کند تا لبهی پایداری برای غضروفهای باقیمانده ایجاد شود.
بعد از اینکه مراحل عنوان شده در متن بالا به پایان رسید چندین سوراخ در سر استخوانی که غضروف آن برش داده شده است ایجاد می شود.
به هر یک از این سوراخ ها میکروفرکچر می گویند که فاصله آن ها از یکدیگر حدودا 3 تا 4 میلی متر می باشد.
با ایجاد این سوراخ ها یا همان میکروفرکچرها سلولهای مغز استخوان و سلولهای خونی راهی برای بیرون آمدن پیدا کرده و در سطح استخوان یک ساختار ضخیم به نام سوپرکلات (super clot) ایجاد میکنند که به طول کامل سطح باز ایجادشده را میپوشاند.
در متن بالا به این موضوع اشاره کرده ایم که انجام روش درمانی جراحی میکروفرکچر می تواند برای چه افرادی مناسب و کاربردی باشد.
حال در این بخش می خواهیم بگوییم که چه افرادی بهتر است که این روش درمانی را انجام ندهند.
لازم است در این بخش به این مسئله اشاره داشته باشیم که عمل جراحی میکروفرکچر زانو این قابلیت را دارد که برخی از علائم آسیب غضروف زانو همچون موارد زیر را برطرف کند.
زمانیکه زانو شما در اثر شل شدگی رباط ها دچار تورم میشود می توانید با جراحی میکروفرکچر زانو به راحتی آن را برطرف کنید.
وقتی غضروف زانو دچار آسیب جزئی می شود و بعد از یک دوره انجام دادن فعالیت های فیزیکی شما درد زیادی را متحمل می شوید یکی از راه های بهبود جراحی میکروفرکچر می باشد.
دررفتگی زانو از موارد شایع می باشد که ممکن است در هر سن و سالی برای ما رخ دهد اما بیشتر این مسئله زمانی رخ می دهد که وزن زیادی روی زانو اعمال شود که عمل جراحی میکروفرکچر می تواند این علائم را از بین ببرد.
غضروف آسیب دیده در زانو باعث می شود ذرات کوچک آن در بین بافتها بصورت معلق جریان یافته و در هنگام بستن زانو مانع عملکرد صحیح آن شود و موجب قفل شدن زانو شود.
عمل جراحی میکروفرکچر به شما کمک خواهد کرد تا به راحتی از شر این مشکل خلاص شوید.
این روش درمانی نیز همچون سایر روش های درمانی برای رفع مشکلات زانو هم دارای مزیت می باشد و هم عوارضی با خود به همراه دارد.
البته جای نگرانی نیست چرا که خطر جدی برای فرد به وجود نمی آورد اما با تمام این تفاصیل آگاهی از عوارض آن می تواند در تصمیم گیری بهتر به شما عزیزان کمک زیادی کند.
از جمله عوارض جانبی این نوع جراحی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شما دوستان عزیزی که در دسته افرادی هستید که نیاز به جراحی میکروفرکچر زانو دارید نیاز است قبل از جراحی درباره عوارض جراحی میکروفرکچر زانو، مراقبت های قبل و بعد از جراحی حتما از پزشک خود سوالاتی را بپرسید.
ما سعی کرده ایم هر آنچه درباره این عمل جراحی می تواند به شما کمک کند را در قالب این مقاله در اختیارتان قرار دهیم.
شما دوستان عزیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما از طریق سایت zanoclinic.com در ارتباط باشید.
بسته به محل جراحی و اندازه نقص، ممکن است بین 4 تا 7 ماه طول بکشد تا بتواند به حدی بهبود یابد که بیماران بتوانند فعالیت های خود را افزایش دهند و به طور بالقوه فعالیت های ضربه ای گاه به گاه را آغاز کنند.
میکروفرکچر زانو 80 درصد در ایجاد تسکین قابل توجه درد و بهبود توانایی بازگشت به ورزش، حتی در سطح حرفه ای، موفق است. 15 تا 20 درصد از بیماران تحت این عمل جراحی زانو قرار نمی گیرند و ممکن است به روش دیگری از جمله تعویض مفصل نیاز داشته باشند.
میکروفرکچر یکی از رایج ترین تکنیک های جراحی است که برای درمان نقایص غضروف زانو استفاده می شود.