صدا دادن مفاصل در بدن به خصوص در ناحیه زانو و مچ پا بسیار شایع می باشد و ممکن است برای افراد ترسناک به نظر بیاید. این صدا دادن در ناحیه مفصل زانو و مچ پا طبیعی است؛ البته در برخی مواقع می تواند عارضه دار باشد.
زمانیکه شما با حرکت هایی که انجام می دهید باعث می شوید که مفصل خم و راست شود، ممکن است به دلیل آزادسازی گازها و حباب های مایع بین مفصلی صداهایی ایجاد شود. در صورتیکه این صدا همراه با التهاب و درد باشند، آن زمان است که باید بگوییم خطرناک است و حتماً باید به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کرده و آن را پیگیری کنید. چرا که ممکن است بین مفاصل شما سائیدگی غضروف ایجاد شده باشد و باعث بدتر شدن آن حالت شود
در ابتدای بحث امروزمان اشاره کردیم که صدا دادن مفاصل امری طبیعی می باشد اما در صورتیکه این صداها همراه با درد باشند جای نگرانی وجود دارد. درباره صدا دادن مچ پا هم باید بگوییم که به همین شکل می باشد و ممکن است دلایل مختلف بسیاری باعث این مسئله شده باشند. مسائلی مانند شکستگی، آسیب دیدن مچ پا و…
پس در چنین شرایطی مراجعه کردن به متخصص ارتوپد در اولویت می باشد.
در ناحیه ساق پا، دو تاندون خارجی بسیار مهم وجود دارند که به آنها تاندون های پرونئوس لونگوس و تاندون برویس می گویند. این دو تاندون خارجی بسیار مهم هستند و از طریق یک غلاف در جایگاه خود نگهداری می شوند و در صورت آسیب دیدن این غلاف تاندون می تواند از محل خود خارج شده و مجدد به نقطه استراحت خود برگردد و موجب صدا دادن مقصل زانو و مچ پا می شود.
البته صدا دادن مفصل زانو و مچ پا می تواند دلایل بسیار زیاد دیگری هم داشته باشد که هریک از آنها می توانند به نوعی باعث آسیب دیدن و زخمی شدن بافت های نرم شوند و در برخی از مواقع دیگر هم بزرگ شدن فضای اطراف تاندون ها میتواند صدا ایجاد کند. در این شرایط تاندون ها حالت مالشی با استخوانها پیدا خواهند کرد و ایجاد صدا می کنند که همین صدا دادن می تواند به مرور زمان باعث پاره شدن تاندون و یا کنده شدن کلی تاندون از استخوان می شوند.
غضروف های مفصلی استخوان ها را از مالش بر روی یکدیگر محافظت میکنند، و در طول زمان می تواند فرسوده شوند و یا حتی آسیب ببینند. از بین رفتن غضروف های مفصلی می تواند در هنگام خم کردن زانو و مفاصل صدای تق تق شنیده شود.
خشک شدن و صدا دادن زانو می تواند علت های مختلف بسیاری داشته باشد که یکی از آن ها التهاب در ناحیه زانو می باشد، از دیگر مواردی که می توان درباره این مسئله به آن اشاره کرد مشکلات مرتبط به زانو و بیماری های زانو مانند آرتروز زانو، کندرومالاسی زانو، پارگی رباط صلیبی زانو و … باشد که می توانند موجب ایجاد خشکی در مفصل زانو و در واقع التهاب در مفصل زانو بشوند.
اگر شما به هر دلیل دچر پیچ خوردگی در ناحیه مچ پا می شوید باید مورد معاینه قرار بگیرید زیرا ممکن است شما سابقه در رفتگی داشته باشید و این مسئله موجب شل شدن مفصل مچ پا شده باشد. شما باید عضلات مچ پای خود را تقویت کنید
خم کردن زانوبه صورت مطلوب، بهبود دادن حرک های مچ پ، خوردن غذاهای سالم که حاوی کلسیم و ویتامین د می باشند و همچنین انجام ندادن فعلیت هایی که باعث آسیب دیدن به زانو می شوند همگی راه هایی هستند که با رعیت آن ها می توانید از صدا دادن زانو جلوگیری کنید.
زمانیکه فرد دچار یکی از موارد و نشانه های زیر باشد نیاز است که حتما به بهترین متخصص ارتوپد در تهران مراجعه کند تا مورد معاینه و درمان قرار گیرد
با مشاهده مواردی که به آن ها اشاره کردیم باید بگوییم که متاسفانه این صدا دادن مفصل زانو و مچ پا می تواند یک امر طبیعی هم نباشد و نیاز است که حتما با مشاهده هریک از آن ها حتما به پزشک متخصص مراجعه شود.
مهم ترین دلیل صدا دادن مفصل زانو و مچ پا آرتروز می باشد که نیاز به درمان به صورت جدی دارد. درمان صدا دادن مفصل زانو و مچ پا بسته به نوع، محل و شدت ورم مفاصل روش های مختلفی دارد. یکی از گزینه های درمان این مسئله درمان غیر جراحی و درمان جراحی می باشد.
موارد و گزینه هایی که در درمان غیر جراحی از آن ها استفاده می شود شامل: داروهای ضد التهاب برای کاهش تورم و درد، درج کفش (ارتز)، مانند پد یا حمایت قوس، ارتز مچ پا، بریس یا عصا، فیزیوتراپی و ورزش، مکمل های کنترل وزن و یا تغذیه، داروها، مانند تزریق های داروهای استروئیدی به مفاصل و… می شوند
زمانیکه مفاصل آسیب دیده با روش های درمانی دارویی یا همان درمان غیر جراحی جواب ندهد نیاز به روش حراجی می باشد. این درمان هم بسته به نوع ورم مفاصل، این بیماری در مفاصل و محل آرتریت است. روش های جراحی که برای درمان صدا دادن مفصل زانو و مچ پا انجام می شود به شرح زیر می باشد.
این نوع جراحی اولین مرحله از درمان می باشد که برای آن دسته از افرادی که به علت آرتروز دچار مسئله صدا دادن مفصل زانو و مچ پا شده اند بسیار مفید می باشد. ابزای که در آرتروسکوپی از آن ها استفاده می شود انعطاف پذیر و به اندازه یک مداد است از طریق یک سری از برش های کوچک از طریق پوست وارد مفاصل می شود
روش دیگر جراحی تعویض کردن مفصل مچ پا می باشد.در این روش مفصل آسیب دیده مچ پا با ایمپلنت مصنوعی جایگزین مفصل آسیب دیده خواهد شد. اگر چه این عمل به اندازه جایگزینی مفاصل ران و مفصل زانو رایج نیست، با این حال پیشرفت در طراحی ایمپلنت ساخته شده ،جایگزین مچ پا را یک گزینه عملی برای بسیاری از مردم قرار داده است .
مطالب مرتبط را در ادامه مشاهده کنید
|
|
|
2 Comments
سلام پسر من ۱۳ سالشه هنگام راه رفتن مچ پاش چق چق صدا میده البته خیلی وقت پیش همین جوری بوده
با سلام ابتدا باید عکس برداری انجام شود تا تشخیص به طور دقیق باشد.