اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که دچار سیاتیک می باشید باید درباره راه های تشخیص و درمان سیاتیک اطلاعات مناسب و کافی در اختیار داشته باشید.
کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی بهترین متخصص ارتوپد در تهران امروز با شما همراه شده است تا در این زمینه اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهد.
سیاتیک به درد در ناحیه کمر تا پایین پا گفته می شود که با فشار آمدن بر روی عصب رگ سیاتیک ایجاد می گردد. عصب سیاتیک یک عصب بسیار بزرگ می باشد که از کمر تا پایین مچ پا کشیده می شود.
زمانی که فشاری بر این عصب وارد گردد و یا آسیب ببیند، منجر به احساس درد در سمت کمر، لگن و پاها خواهد شد. بیش از ۹۰ درصد مردم بدون انجام داد عمل جراحی درمان می شوند.
مشخص ترین نشانه آن احساس درد در بخش پایین کمر تا انتهای کف پا می باشد. گاها درد در یک پا احساس خواهد شد و زمان سرفه کردن، نشستن و یا عطسه نمودن تشدید می شود.
در مواردی احساس بی حسی، کرختی و همچنین ضعف نیز مشهود هست. علایم و نشانه های سیاتیک یکدفعه پدیدار می شود ولی درد حاصل از آن تا چند روز و یا چند هفته ادامه خواهد داشت.
خیلی از ما در طول زندگی کمر درد را تجربه خواهیم نمود. ولی این همیشه به معنای درد سیاتیک نمی باشد. در بیشتر موارد، کمر درد برگرفته از کشش و فشار بر روی ماهیچه های کمر است.
چیزی که سیاتیک را از دیگر کمردردها جدا می کند این موضوع خواهد بود که سیاتیک باعث درد در ناحیه ران و کف پا می شود. درست همانند هنگامی که دردی در ناحیه پا وجود دارد و چند روز به طول خواهد انجامید.
سیاتیک شاید روش های درمان متفاوتی داشته باشد اما از مهم ترین و بهترین راه های تشخیص و درمان سیاتیک موارد زیر می باشند که در ادامه درباره هریک از آنها به اختصار توضیح داده شده است.
پزشک جهت تشخیص سیاتیک از شما می خواهد که دقیقا زمان و ناحیه ای که احساس درد می کنید را مشخص نمایید.
راه رفتن بر روی پاشنه پا، پنجه ها و همین طور بالا آوردن پا بدون خم نمودن زانو از دیگر کارهایی می باشد که می بایست در حضور پزشک انجام دهید.
بررسی این گونه موارد به پزشک در تشخیص درد سیاتیک کمک شایانی می کند.
امکان دارد که پزشک شما دستور انجام ام.آر.آی را بدهد، تا ناحیه درد در بدنتان و علت آن را بتواند بهتر تشخیص دهد.
در مواردی انجام سی تی اسکن نیز خواهد توانست در تشخیص محل درد و همچنین وضعیت عصب ها کمک کند.
پیدا نمودن علت پدیدار شدن درد سیاتیک باعث ارائه روش درمانی بهتری در این خصوص خواهد شد.
این نمونه از راه های تشخیص و درمان سیاتیک خود به صورت های مختلفی انجام می شود که هر یک می توانند به نوبه خود تاثیرات زیادی در روند درمان داشته باشند.
با انجام یک سری از کارها در منزل خود می توانید درد سیاتیک را بهبود ببخشید. کیسه یخ و یا کیسه آب گرم خواهد توانست در این مورد بسیار مفید باشد.
کیسه آب گرم و یا کیسه یخ را در هر 2 ساعت یک مرتبه به مدت بیست دقیقه بر روی محل درد بگذارید. هردوی کیسه آب گرم و کیسه یخ را امتحان نمایید. بعد از استفاده از کدام یک احساس بهتری را دارید و همان را تکرار کنید.
جهت درمان سیاتیک کمر، ران پا و ناحیه ای را که درد دارید با روغن کنجد چرب نمایید.
مالیدن روغن به رگ سیاتیک با روغن کنجد باعث بهبود گردش خون در این قسمت شده و درد را کاهش خواهد داد.
ماهیچه ها را آرام می نماید و درد عصب سیاتیک بهبود خواهد یافت.
هر فردی که تا به حال کمر درد را تجربه کرده باشد ، به خوبی می داند که ماساژ تأثیر فراوانی در روند بهبود و همچنین تسکین درد دارد.
با انجام ماساژ سیگنال های شیمیایی و عصبی به مغز ارسال می گردد ، که منجر به کاهش درد ، بهبود گردش خون و همچنین کاهش استرس خواهد شد.
انجام ورزش هایی همانند یوگا و یا پیاده روی ساده و کوتاه خواهد توانست در بهبود وضعیت بدن و همچنین جلوگیری از بروز درد ، کمک فراوانی را کند. انجام حرکات ساده کششی، درد ناحیه زانو و کمر را کاهش می دهد.
در هنگام ورزش نمودن بهتر است که تمرکز شما بیشتر بر روی عضلات شکم و همچنین کمرتان باشد ، به این دلیل که عضلات جهت راست ایستادن و قرار گرفتن شما در وضعیت مناسب بدن ضروری هستند.
آسپرین، استامینوفن و بروفن رایج ترین داروهای ضد دردی می باشند که مورد استفاده قرار می گیرند.
اما استفاده بیش از اندازه توصیه شده، نه تنها نفعی برای درمان شما ندارد بلکه بسیار زیان آور نیز خواهد بود.
اگر شما هم یک مرتبه به درد سیاتیک دچار شده اید احتمال این که این درد مجددا به سراغتان بیاید بسیار زیاد می باشد.
جهت جلوگیری از وقوع مجدد و همچنین کاهش علائم می توانید راهکارهای ذیل را انجام دهید:
اگر دیسک شما از جای خود بیرون زده است، فیزیوتراپی نقشی بسزایی در بهبود درد شما خواهد داشت.
هدف از انجام ورزش هایی که به طور معمول در فیزیوتراپی انجام می شوند، کمک به نحوه قرار گرفتن بدن و اندام تان در وضعیتی درست، تقویت عضلاتی که از کمر شما حمایت می کنند و نیز کمک به تقویت انعطاف پذیری بدن شما خواهد بود.
ما سعی کرده ایم هر آنچه درباره سیاتیک، راه های تشخیص و درمان سیاتیک نیاز است بدانید را در قالب این مقاله در اختیارتان قرار دهیم.
شما دوستان عزیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما از طریق سایت zanoclinic.com در ارتباط باشید.
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) یا توموگرافی کامپیوتری (CT) اسکن برای دیدن تصاویر دقیق از استخوان و بافت های نرم پشت. ام آر آی می تواند فشار روی عصب، فتق دیسک و هر بیماری آرتروزی را که ممکن است به عصب فشار وارد کند را نشان دهد. MRI معمولا برای تایید تشخیص سیاتیک تجویز می شود.
پیاده روی یک روش شگفت آور موثر برای تسکین درد سیاتیک است زیرا پیاده روی منظم باعث ترشح اندورفین های ضد درد می شود و التهاب را کاهش می دهد. از سوی دیگر، وضعیت بد راه رفتن ممکن است علائم سیاتیک شما را تشدید کند.
استرس، افسردگی و احساسات منفی به طور کلی می تواند منجر به درد سیاتیک شود، زیرا در زمان های آشفته مغز ممکن است اعصاب خاصی از جمله عصب سیاتیک را از اکسیژن محروم کند که منجر به ضعف، درد پا و احساس سوزن سوزن شدن معمولاً با سیاتیک می شود.