زانوهای ضربدری که در اصطلاح پزشکی به آن ها والگوس زانو گفته می شود یک دفورمیتی استخوانی است. در این حالت زانوها در حالت ایستاده با یکدیگر در تماس می باشند در حالی که مچ پاها از یکدیگر فاصله دارند.
پای ضربدری یک نمونه شایع می باشد که در این حالت و در زمان ایستادن پاها به داخل انحراف پیدا می کنند. این وضعیت اغلب در دوران نوپایی کودکان به وجود می آید و همزمان با رشد کودک شما حدودا تا سنین 7 الی 8 سالگی وضعیت خود به خود اصلاح می شود و پاهای کودک شکل طبیعی خود را بدست خواهد آورد. در طول این دوران کودک فرا خواهد گرفت که چگونه پاهای خود را صحیح به روی زمین بگذارد تا بتواند تعادل خود را حفظ کرده و زانو دیگر به داخل انحراف نداشته باشد
اما در برخی مواقع ممکن است والگوس زانو با رشد کودک همچنان ادامه پیدا کند در این صورت باید کودک را تحت معاینه و درمان بهترین متخصص ارتوپد قرار دهید.
اندازه گیری میزان شدت زانوی ضربدری توسط فاصله بین قوزک داخلی در مچ پا هنگامی که کودک در حالت دراز کشیده است و زانوها با یکدیگر تماس دارند، انجام میشود.
یک سری از عوامل وجود دارند که کمک می کنند تا زانو به شکل ضربدری تبدیل شود که این عوامل شامل:
برای اینکه بتوانید زانوی ضربدری را تشخیص دهید باید آزمون های بالینی را انجام دهید که در این تشخیص بسیار ضرورت دارد که در این آزمون مشاهدات الگوی ایستادن و راه رفتن و همچنین اندازه گیری زاویه زانو و مچ پا مورد بررسی قرار می گیرید. شما با مراجعه به بهترین متخصص ارتوپد در تهران می توانید راه های درمان و تشخیض زانو ضربدری را بهتر طی نمایید.
یکی از راه های درمان و تصحیح زانوی ضربدری انجام عمل جراحی می باشد که این موضوع در موارد حاد که تا بزرگسالی فرد باقی مانده است انجام می شود.
این نوع عمل در راستای اصلاح زانوی ضربدری صورت می گیرد.
زمانیکه علائم و نشانه هایی که در ادامه به آن ها پرداخته ایم را در فرزند خود مشاهده کردید حتما به بهترین متخصص مراجعه کنید تا روند دروان د رسریع ترین زمان ممکن صورت گیرد.
فاصله دو مچ بیشتر از 10 سانتیمتر باشد
زمانی که کودک شما به صورت صاف و مستقیم می ایستد و فاصله زیادی بین ساق پاهای او مشاهده می شود
زانوها به سمت داخل متمایل هستند
کودک زانو درد دارد و در راه رفتن و یا ایستادن با مشکل مواجه است
دو نوع زانوی ضربدری را می خواهیم در مطلب امروز به شما معرفی کنیم.
این نوع مدل زانو ضربدری از رایج ترین نوع می باشد و در بسیاری از کودکان که در حال رشد می باشند مشاهده می شود و در سنین 7 تا 8 سال به صورت خود به خود رفع می شود
این مدل زانو ناشی از بیماری های دیگر همچون راشیتیسم، مالتیپل اپی فیزیال دیسپلازیا و شکستگیهای قبلی استخوان یا شکستگی زانو می باشد.
داشتن زانوی ضربدری یک اختلال ژنیتیکی می باشد که در بسیاری از کودکان این نوع بیماری شایع می باشد و در اکثر موارد بدون نیاز به درمان اصلاح می شود.
برای جلوگیری از بروز این بیماری و یا بازگشت دوباره آن راه کار مشخصی برای پیشگیری وجود ندارد با این حال داشتن وزن مناسب بدن استفاده از بریس پا و ارتز کفش میتواند به کاهش اثر این اختلال کمک کند و همچنین ممکن است تا حد زیادی آن را درمان کند.