تشخیص سندرم پلیکا
دانستید که سندرم پلیکا چیست؟ چه علتی دارد و اینکه علائم سندرم پلیکا چه علائمی هستند.
حال می خواهیم در ادامه برایتان از راه های تشخیص این سندرم بگوییم و اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
با کلینیک زانو با ما همراه باشید.
درباره تشخیص این بیماری باید یگوییم که می تواند بسیار مشکل پیچیده باشد. خیلی از مشکلات و بیماری های زانو هستند که باعث بروز علائمی کاملا مشابه با این سندرم می باشند.
بنابراین در این شرایط پزشک متخصص تنها کاری که برای تشخیص قطعی Plica syndrome می تواند انجام دهید این است که تمام مشکلات و بیماری های دیگر رد شده باشند.
نا گفته نماند که پردهی پلیکا را میتوان در تصاویر MRI مشاهده کرد، اما دیدن پردهی پلیکا در تصاویر نمیتواند دلیل بر این باشد که پردهی پلیکا موجب بروز مشکل شده است.
آزمایش ها و تصویربرداری هایی که بر روی زانو انجام می شود به این خاطر است که وجود بافت فیبروزی روی پردهی پلیکا را بخوبی نشان می دهد.
در ضمن ان تصویر برداری ها می توانند مشکلات و بیماریهای احتمالی مفصل زانو را تشخیص داده دهند.
اما متاسفانه باید بگوییم که تصویربرداری از زانو در همهی موارد هم به تشخیص سندرم پلیکا کمک نمیکند.
پس بهترین کار برای تشخیص صحیح، انجام آرتروسکوپی زانو است که البته در حین انجام آرتروسکوپی علاوه بر تشخیص قطعی سندرم پلیکا، میتوان با برداشتن قسمتهای مشکل ساز از پلیکا، همزمان مشکل را نیز برطرف نمود.
راه های درمان سندرم
برای درمان سندرم پلیکا می توان یکی از سه روش درمانی زیر را انجام داد که درباره هریک از آن ها به اختصار توضیحاتی را در اختیارتان قرار داده ایم.
- دارو درمانی
- فیزیوتراپی و ورزش
- جراحی
دارو درمانی
این روش درمان بدین صورت است که با گذاشتن کمپرس سرد، اصلاح کردن فعالیتهای بیمار و مصرف داروهای NSAID مانند: ایبروبروفن برای کاهش التهاب و ضخامت پردهی پلیکا استفاده میشود.
فیزیوتراپی و ورزش
راه درمان بعدی برای Plica syndrome، انجام فیزیوتراپی و حرکات ورزشی مناسب طبق تجویز پزشک و فیزیوتراپیست می باشد.
انجام چند حرکت ورزشی مخصوص برای درمان این بیماری به افزایش دامنه حرکتی زانو و تقویت عضلات زانو کمک زیادی می کند.
حرکت هایی که به درمان این بیماری کمک می کنند عبارتند از:
- بالا آوردن پا در حالت ایستاده
- بالا آوردن پا و دور کردن آن از محور بدن یا گذراندن پا از محور بدن
- جمع کردن زانو در حالت ایستاده
- صاف کردن پا در حالت نشسته و بلند شدن روی پنجهی پا
جراحی
در صورتیکه هیچ یک از دو روش درمان قبلی نتیجه بخش نباشند تنها راه چاره برای درمان Plica syndrome عمل جراحی می باشد.
ناگفته نماند که روش درمان به صورت جراحی تقریبا بعد از سه ماه که بیمار از دو روش قبلی جهت درمان استفاده می کند و به نتیجه نمی رسد تجویز خواهد شد.
عمل جراحی برای درمان این سندرم عمل جراحی آرتروسکوپی می باشد که برای برداشتن پردهی پلیکا انجام می شود.
این عمل جراحی از جمله عمل های ساده و کم تهاجمی می باشد.
پیشگیری از Plica syndrome
شاید برای خیلی از شما دوستان عزیز این سوال پیش آمده باشد که آیا می توان از بروز این سندرم پیشگیری کرد یا خیر؟!
خب، در پاسخ به شما دوستان و همراهان کلینیک زانو باید بگوییم که بهترین راه برای پیشگیری از Plica syndrome این است که قدرت حرکتی و توان پاهای خود را بالا ببرید.
پیشنهاد و توصیه ما به شما عزیزان این است که سعی کنید در هنگام تغییر دادن برنامهی ورزشی خود توجه زیادی داشته باشید که فشار بیش از حد به زانوی خود وارد نکنید.
البته ناگفته نماند که برخی از دوستان هستند که به خاطر مبتلا بودن به برخی از اختلالات ساختاری در زانوهایشان مستعد مبتلا شدن به این سندرم نیز می باشند.
در نهایت اینکه
ما سعی کرده ایم تا در کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی بهترین متخصص ارتوپد در تهران به شما کمک کنیم تا بتوانید با توجه به موارد عنوان شده در این مقاله درک کنید که سندرم پلیکا چیست؟ به چه علتی در بخش زانوهای شما ایجاد می شود.
علائم سندرم پلیکا چیست؟ چطور می توان آن را تشخیص داد و برای درمان آن اقدام کرد.
همچنین کمی درباره روند پیشگیری از این سندرم هم برایتان صحبت کردیم. امید است که موارد عنوان شده در این مقاله مفید واقع شده باشند.
شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات و راهنمایی های بیشتر با مشاوران کلینیک زانو از طریق سایتzanoclinic.com در ارتباط باشید.
سئوالات مربوط به سندرم پلیکا
تشخیص پلیکای علامت دار بر اساس یافته های بالینی است. MRI می تواند لایه های غیرطبیعی و همچنین سایر آسیب شناسی های داخل مفصلی را که ممکن است نشانه های بیمار را نشان دهد، تشخیص دهد.