در مقالات قبلی کلینیک زانو دکتر حبیب رشادی بهترین متخصص ارتوپد در تهران برایتان شرح داده این که آرتروز چیست و دارای چه بخش هایی از بدن را درگیر می کند. امروز می خواهیم کمی بیشتر با شما بزرگواران درباره آرتروز زانو و علائم آرتروز شانه صحبت کرده و اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
همانطور که می دانید آرتروز از جمله بیماری های التهابی است که بیشتر اندام های بدن همچون زانو و شانه را درگیر می کند.
خطر ابتلا به این بیماری آن هم در قسمت شانه با درد و محدودیت های جسمی با افزایش سن بیشتر می شود.
راه ها و روش های درمان مختلفی برای آرتروز شانه وجود دارد که باتوجه به علائم آرتروز شانه و تجویز پزشک بهترین راه درمان همچون جراحی را باید در پیش بگیرید.
لازم است بدانید که شانه از دو مفصل به نام های مفصل آکرومیوکلوویولار (AC) و مفصل گلنوهومرال تشکیل شده است.
آرتروز شانه دارای انواع مختلفی می باشند که هر یک از آن ها منشاء متفاوتی دارند که متاسفانه برخی از علل های بروز این بیماری هنوز به طور قطعی شناخته نشده اند.
بیماری مفصلی دژنراتیو می باشدکه اغلب با ساییدگی مرتبط با افزایش سن همراه است.
این نوع از آرتروز می تواند همچنین مفاصل دیگر را به جز شانه تحت تاثیر قرار دهد و شایع ترین شکل آرتریت است.
این نوع از انواع آرتروز شانه یک اختلال خود ایمنی است.
به این معنی که بدن شما به سلول های سالم خود حمله می کند، که ممکن است شامل پوشش مفصل باشد.
این آرتریت التهابی می تواند در هر دو شانه به طور همزمان وجود داشته باشد.
اگر شانه شما شکسته، دررفته یا آسیب دیده باشد، ممکن است به آرتریت پس از ضربه مبتلا شوید.
نکروز آواسکولار در حقیقت یک نوع اختلال در خون رسانی می باشد که به ناحیه ای از بدن اشاره دارد.
این نوع از آرتروز می تواند در صورت عدم درمان و نادیده گرفتن متاسفانه منجر به مرگ نیز شود.
به خاطر داشته باشد که در شانه، سر و بازو ممکن است به دلیل بیماری، صدمات تروماتیک و دلایل دیگر، جریان خون را از دست بدهد. بدون خون رسانی، استخوان به آرامی فرو می ریزد، ناهموار می شود و باعث آرتریت می شود.
مانند سایر مدل های آرتروز که علائم و نشانه هایی از خود دارند باید بگوییم که آرتروز شانه هم داراری علائم و نشانه هایی می باشد که با مشاهده آن ها نیاز است جهت درمان سریعا به یک متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
فرد مبتلا به این بیماری در زمانیکه می خواهد شانه خود را جرکت دهد و یا بعد از جرکت دادن شانه احساس درد می کند و گاها نمی تواند دست خود را تکان دهد.
این افراد حتی در زمان خوابیدن هم در ناحیه شانه خود احساس درد می کنند. از مهم ترین علائم آرتروز شانه می توان به موارد زیر اشاره کرد.
بدون شک این سول برای خیلی از شما عزیزان پیش آمده است که آرتروز شانه و علائم آرتروز شانه چگونه رخ می دهند؟
خب، باید بگوییم که این بیماری که به آن آرتریت شانه نیز گفته می شود در نتیجه ساییدگی و پاره شدن تدریجی غضروف های اطراف شانه به وجود می آید.
عضروف ها سطح استخوان های داخل مفصل شانه را مانند تفلون روی بلبرینگ می پوشاند. غضروف یک بافت زنده به ضخامت 2 میلی متر تا 3 میلی متر – تقریباً به ضخامت یک یا دو لایه مقوا است.
این باعث می شود تماس بین استخوان ها نرم تر شود. اگر غضروف دست نخورده باشد، می تواند چندین چرخش را بدون ساییدگی سطح انجام دهد زیرا صاف است.
با مشاهده علائم آرتروز شانه اولین کاری که باید برای تشخیص قطعی انجام دهید مراجعه به یک متخصص و ارتوپد می باشد.
متخصص ارتوپد با معاینه جسمی و ارزیابی کردن درد ناحیه شما برایتان یک سری آزمایش ها تجویز می کند و با توجه به نتایج بدست آمده از آزمایش ها و تست هایی که روی شما انجام گرفته است به شما خواهد گفت آیا دچار این نوع از آرتروز می باشید یا خیر.
آزمایشاتی که برای تشخیص آرتروز شانه نیاز است که انجام شوند عبارتند از:
از روش های غیر جراحی و دارو درمانی برای بیماری آرتروز شانه می توان به موارد زیر اشاره کرد.
علاوه بر روش های درمانی که در این بخش به آن ها برای درمان آرتروز شانه اشاره کرده ایم یک سری روش های درمانی تحت عنوان درمان های جراحی هم وجود دارند که طبق تشخیص متخصص برای بیمار تجویز خواهند شد.
این روش های جراحی برای درمان Osteoarthritis of the shoulder به شرح زیر می باشند.
ما، سعی کرده ایم تا در این مقاله اشاره ای مختصر به این داشته باشیم که آرتروز شانه چیست؟ علائم آرتروز شانه چه چیزهایی هستند و برای تشخیص و درمان این درد باید چه کارهایی انجام دهید.
در ضمن شما دوستان عزیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما از طریق سایت zanoclinic.com در ارتباط باشید.
ممکن است دامنه حرکتی خود را از دست بدهید و احساس سفتی کنید که انجام کارهای روزمره را دشوار می کند، مانند بلند کردن بازو برای شستن موهایتان یا پایین آوردن چیزی از قفسه.
علائم اصلی آرتروز در شانه درد و سفتی در اطراف مفصل شانه و بالای بازو است. درد ممکن است زمانی که مفصل را حرکت می دهید یا در پایان روز بدتر می شود. اگر مدتی نشسته باشید یا صبح ها بعد از خواب ممکن است متوجه شوید که مفاصل شما سفت می شوند.
درمانهای غیرجراحی میتوانند پیشرفت آن را کاهش داده و به مدیریت درد در شانه کمک کنند. این گزینه ها عبارتند از: اصلاح فعالیت، استراحت دوره ای، کمپرس سرد، فیزیوتراپی، داروهای ضد التهابی مانند آسپرین یا ایبوپروفن، و تزریق استروئید.