معمولا همه افراد خالی کردن زانو را در حال ایستادن و هنگام دویدن تجربه کرده اند. زمانی که این اتفاق برای زانو ها رخ می دهد سبب سستی و ضعیف زانو ها نیز می شود. در نتیجه موجب وقفه در راه رفتن فرد نیز میگردد. می توان یکی از علت خالی کردن زانو را ناپایداری در مفصل زانو دانست. ناگفته نماند که این عارضه می تواند دلایل مختلفی سبب آن شده باشد. در این مقاله قصد داریم به طور کامل در مورد علت خالی کردن زانو و درمان آن به گفتگو بپردازیم.
به طور کلی خالی کردن زانو دو علت دارد، بنابراین خالی کردن زانو می تواند از ضعف و ناپایداری مفصل ها باشد و ممکن است فرد در این حالت تعادل خود را به طور کامل از دست بدهد. در زیر به دو علت خالی کردن زانو نیز اشاره شده است.
در این نوع ناپایداری، مفصل زانو خال شده و از جای خود نیز خارج شده است. توجه داشته باشید این مشکل زمانی رخ می دهد که در یکی رباط های زانو اختلال یا نقضی رخ داده باشد. بسیاری افراد این سوال را دارند که در ناپایداری اولیه فرد دارای درد می باشد. باید بگوییم که درد آن بعد از هر لحظه نیز بیشتر می شود. و احتمال ورم زانو نیز وجود دارد. نکته ای که لازم در ناپایداری اولیه زانو بدانید آن است که خالی شدن زانو در بعضی از مواقع در زانو احتمال خونریزی زانو نیز وجود دارد. توجه داشته باشید که اگر زانو شما پی در پی خالی کرد بدانید که در آرتریت مشکلی به وجود آمده است. که در این زمان توصیه میکنیم باید عمل جراحی را نیز انجام دهید.
باید بیان کنیم، در ناپایداری ثانویه زانو می توان علت خالی شدن زانو، نقض درون ساختار زانو باشد. در ناپایداری ثانویه احتمال درد بسیار وجود دارد. زمانی ناپایداری ثانویه به وجود می آید که بر عضلات سر ران فشار وارد شده باشد. در این نوع ناپایداری پارگی مینیسک زانو وجود دارد.
همانطور که در بالا بیان شد، خالی کردن زانو دلایل های زیادی درد که در زیر به مهم ترین آنها اشاره شده است.
یکی از علت خالی کردن زانو می توان به پارگی رباط های زانو نیز اشاره کرد. در پارگی رباط های زانو ممکن است یک تا چند عدد رباط به طور همزمان پاره شود. ناگفته نماند که هر کدام از چهار رباط ها یک وظیفه ای را به به عهده دارند و این رباط سبب می شود که از خم شدن زانو در قسمت های مختلف جلوگیری شود. بنابراین هر کدام از آنها که پاره شود، سبب خالی شدن زانو و ضعیف شدن آن می شود.
هر زانو دارای دو عدد غضروف می باشد و به عنوان یک ضربه گیر برای زانو عمل می کند. باید بگوییم که احتمال پارگی مینیسک در زمان راه رفت از پله ها و در هنگام ورزش نیز اتفاق می افتد
یکی دیگر از عامل هایی که سبب خالی شدن زانو نیز می شود، کشکک زانو است. زمانی که کشکک زانو از جایگاه خود خارج می شود می توان سبب خالی شدن زانو نیز شود.
اغلب افرادی که دارای آرتروز زانو هستند با خالی کردن ناگهانی زانو مواجه میشوند. در این زمان مفصل زانو نیز شل می شود. این نکته را هم بدانید آرتروز افراد مسن بیشتر رخ می دهد. زمانی که فرد آرتروز زانو دارد در نتیجه غضروف های زانو آن هم ساییده نیز می شود.
می توان یکی دیگر از علت خالی شدن زانو، را ضعیف شدن عضلات دانست، عضلات اطراف زانو باید قوی باشد تا بتواند قادر به ثابت نگه داشتن مفصل زانو و کشکک زانو باشد، بنابراین ضعف عضلات باعث می شود که نتواند استخوان را در جای خود نگه دارد.
ناگفته نماند درصورتی شاهد خالی کردن زانو پی در پی خود بودید حتما باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. برای درمان آن می توانید داروها نیز استفاده کنید. از جمله می توان به داروهایی نظیر ضد التهاب نیز مصرف کنید. علاوه بر مصرف دارو می توان از فیزیوتراتی و بریس زانو استفاده کنیم. سایر روش که برای درمان خالی کردن زانو نیز استفاده می شود به شرح زیر می باشد.
با توجه به نکاتی که در مقاله درباره علت خالی کردن زانو و درمان آن بیان شد پی بریدیم که علت خالی کردن می تواند بسیار مختلف باشد که شامل پارگی رباط های زانو، پارگی مینیسک و ناپایداری کشکک زانو نیز اشاره کرد. هم چنین با روش های متفاوتی می توان این بیماری را درمان کرد که در بالا به آن اشاره شده است.