افراد زیادی هستند که با مراجعه به کلینک زانو از درد لگن خود شاکی هستند و می خواهند بدانند که علت درد لگن آن ها چیست؟ ما امروز می خواهیم با شما عزیزان بیشتر درباره این مورد صحبت کرده و اشاره ای مختصر هم به راه های تشخیص درد لگن داشته باشیم.
پیشنهاد می کنیم که تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
متاسفانه باید بگوییم که این درد از جمله دردهای آزار دهنده می باشد که به دلایل مختلفی به وجود می آید.
گاهی وقتا درد ناحیه لگن به خاطر مشکلاتی است که در استخوان لگن به وجود آمده است و گاهی به خاطر ساختار کمر می باشد.
مهم این است که دلایل درد در این ناحیه هر چه که باشد باید برای درمان و رفع آن به سرعت اقدام کنید زیرا نادیده گرفتن و پشت گوش انداختن آن می تواند باعث ایجاد دردهایی در کشاله ران، پا و زانو شود که نتیجه آن تعویض مفصل زانو برای درمان و کاهش درد لگن می باشد.
آمارها و تحقیقات بدست آمده نشان می دهند که میزان ایجاد درد در ناحیه لگن در خانم ها بیشتر از آقایون می باشد.
در این بخش می خواهیم به اصلیترین و شایع ترین علت درد لگن اشاره داشته باشیم و درباره هر یک از آن ها نیز به طور مختصر اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
از شایع ترین دلایل و علت درد لگن می توان به موارد زیر اشاره کرد.
اولین علت از علت های درد ناحیه لگن، آرتروز در مفصل ران می باشد. این مشکل به خاطر برخورد استخوان لگن و استخوان ران به وجود می آید و با التهاب مفصل ران، فرد احساس درد و ناراحتی می کند.
زمانیکه مفصل ران به علت شکستگی، دررفتگی، پیچ خوردگی و… از جای اصلی خود حارج می شود با گذر زمان دچار فرسایش و تخریب می شود.
همین مسئله تخریب مفصل ران یا استئوآرتریت یکی دیگر از دلایل ایجاد درد و ناراحتی در لگن است.
اطراف مفصل ران را عضروفهای حلقه ای شکلی به نام لابروم تشکیل داده اند که مانند یک ضربه گیر عم می کنند.
زمانیکه این غضروف ها پاره می شوند فشار و ضربه هایی به مفصل ران وارد می شود که منجر به درد ناحیه لگن می شوند.
بوریست تروکانتز که به آن بوریست مفصل ران نیز گفته می شود به معنای التهاب پیدا کردن کیسه های مایع کوچک اطراف مفصل ران می باشد که به آن ها “بورس” می گویند.
بورس در واقع از اصطکاک استخوان و تاندون جلوگیری می کند و زمانیکه دچار التهاب می شود بین استخوان و تاندون ایجاد اصطحکاک می کند و همین مسئله منجر به درد لگن می شود.
شاید این موضوع را ندانید که استخوان ران مانند یک گوی در کاسه مفصل استخوان لگن حرکت می کند و با وارد شدن ضربه های شدید به ناحیه ران، مفصل از جای خود حرکت می کند و به اصطلاح در می رود.
همین دررفتگی لگن یکی دیگر از دلایل و علت درد لگن می باشد.
گاهی وقت ها در اثر فشار یا ضربه های مکرر، استخوان بزرگ لگن ترک می خورد و همین موضوع مقدمه درد و ناراحتی های لگن خواهد بود.
پیچ خوردن مفصل ران معمولا با درد و ناراحتی همراه است.
شکستگی قسمت بالایی استخوان ران از دیگر دلایل شایع درد ناحیه لگن می باشد. این اتفاق باعث لغزش و ناپایداری سر استخوان ران می شود و در نتیجه عملکرد ران و لگن را دچار اختلال می کند.
از اصلی ترین نشانه های درد لگن می توان به موارد زیر اشاره کرد.
همانطور که در مطالب بالا هم اشاره کرده ایم درد لگن از آزاردهنده ترین دردهای بدن می باشد که به دلایل و علتهای مختلفی رخ می دهد.
در مطالب بالا اشاره ای به علت درد لگن و نشانه های اصلی این درد کرده ایم. حال در ادامه می خواهیم برای شما عزیزان عنوان کنیم که برای تشخیص درد لگن باید به چه پزشکی مراجعه کنید.
مراحعه به بک متخصص ارتوپد کاری است که شما عزیزان برای تشخیص دردهای لگنی خود باید انجام دهید.
پزشک متخصص برای درمان درد لگن بهترین روش را برایتان تجویز می کند تا خیلی سریع سلامتی خود را به دست آورید.
متخصص ارتوپد با معاینه، عکسبرداری، ام آر آی و سی تی اسکن هایی که روی لگن شما انجام می دهند می تواند مشکل درد این ناحیه را تشخیص داده و برای درمان آن یکی از روش های درمانی زیر را تجویز کند.
روش های درمانی که در این بخش به آن ها اشاره کرده ایم از اصلی ترین روشهای درمان درد لگن می باشند.
ما، سعی کرده ایم تا در این مقاله با اشاره ای مختصر به این داشته باشیم که درد لگن چیست؟ علت درد لگن چیست؟ و برای تشخیص این درد باید چه کارهایی انجام دهید.
در ضمن شما دوستان عزیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما از طریق سایت zanoclinic.com در ارتباط باشید.
حاملگی خارج از رحم (بارداری خارج از رحم) بیماری التهابی لگن (که PID نیز نامیده میشود، عفونت اندامهای تناسلی) پیچ خورده یا پاره شده کیست تخمدان.
در برخی افراد، درد لگن ممکن است نشانه دردهای قاعدگی، تخمک گذاری، یا مشکلات گوارشی مانند عدم تحمل غذا باشد. همچنین می تواند به دلیل یک مشکل جدی تر ایجاد شود. گاهی اوقات، درد لگن نشان دهنده عفونت یا مشکل در دستگاه تناسلی یا سایر اندام های آن ناحیه است.
اگر علائم شما بیش از 24 ساعت باقی بماند و شامل تب، لرز، کمردرد، تهوع یا استفراغ باشد، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.