از مهم ترین مفصل هایی که اتصال مهره های ستون فقرات به استخوان های لکن را بر عهده دارد مفصل ساکروایلیاک می باشد. در بدن هر انسان دو مفصل ساکروایلیاک وجود دارد (راست و چپ). این مفصل در انتهای ستون فقرات و در نزدیکی لگن و استخوان خاجی قرار دارد که با جذب ضربات و به وجود آوردن قسمتی بالشتک بین استخوان ها امکان حرکت را برای لگن به وجود می آورد.
هنگامی که این مفصل بیش از اندازه معمول حرکت داشته باشد باعث ایجاد آسیب و درد می شود و هرگونه التهاب در این مفصل از عواملی است که موجب درد و حساسیت در فرد می شود.
قبل تر به این موضوع اشاره کردیم که مفصل ساکروایلیاک استخوان های خاجی را در پایه ستون فقرات به استخوان لکن متصل می کند.
استخوان های خاجی که به شکل مثلث می باشند از استخوان های قوی در میان استخوان های بدن به شمار می آیند که کار پشتیبانی کردن از ستون فقرات را بر عهده دارند و کار مفصل ساکروایلیاک جذب کردن ضربات و جذب نیروهای فوقانی بدن به لگن و پا می باشد.
رباط هایی که در مفصل ساکروایلیاک موجود می باشند از قوی ترین رباط ها هستند که آسیب به این رباط ها موجب ایجاد درد مفصل ساکروایلیاک می شود.
از آنجایی که مفصل ساکروایلیاک توسط یک مایع غلیظ به نام سینوویوم پر شده است و به وسیله غشای نازک محصور شده تخریب آن باعث آرتروز می شود که درد های بسیاری به همراه دارد.
از آنجایی که آرتروز می تواند به تمام نقاط بدن نفوذ کند باید مراقب باشید تا از حرکاتی که موجب آسیب رساندن به مفصل ساکروایلیاک می شود پیشگیری کند زیرا زمانی که درد آرتروز ناشی از مفصل ساکروایلیاک به زانو و پاهای شما برسد ممکن است از ناحیه زانو دچار مشکلات جدی شده و نیاز به تعویض مفصل زانو پیدا کنید.
التهاب هایی که در مفصل ساکروایلیاک به وجود می آید نشانه طیف وسیعی از بیماری های التهابی می باشد که در ادامه به چند نمونه از شایع ترین آن ها اشاره کرده ایم.
از بیماری هایی که در اثر التهاب مفصل ساکروایلیاک به وجود می آید آرتروز می باشد که می تواند نتیجه تحلیل غضروف بر اثر صدمه و یا سائیدگی باشد.
تحلیل رفتن مفصل ساکروایلیاک می تواند بر اثر عوامل دیگری نیز به وجود آید که عبارتند از: بالا رفتن سن، اضافه وزن و چاقی مفرط، تغییر شکل مفاصل و فشار مکرر بر روی مفصل ساکروایلیاک بر اثر تکرار بعضی حرکات
تحقیقات پزشکی نشان داده است که حدود 10% از افرادی که به بیماری های پوستی پسوریازیس مبتلا هستند دچار بیماری آرتریت پسوریاتیک میشوند. که یکی از مفاصل درگیر آن ساکروایلیاک می باشد.
بدون شک این موضوع را نمی دانید که بیماری نقرس از ایجاد کریستال های اسید اوریک در مفصل به وجود می آید و در شایع ترین شکل بیماری آرتریت نقرس نقش مهمی دارد.
نقرس معمولا یک مفصل را در زمان مشخص تحت تاثیر قرار می دهد که غالبا درگیر مفصل های انگشت شصت پا می باشد. اما با تمام این تفاصیل افرادی که مبتلا به بیماری نقرس هستند ممکن است که درد مفصل ساکروایلیاک را نیز تجربه کنند
از علائمی که نشان دهنده این است که در ناحیه مفصل ساکروایلیاک دچار مشکل شده اید عبارتند از:
درمان بستگی به علائم و همچنین علت ساکروایلیت دارد
درمان های خانگی و طبیعی از مواردی هستند که می توانند در روند درمان به شما کمک کنند درمان های خانگی برای کاهش التهاب و درد مفصل ساکروایلیاک تاثیر گذار می باشند.
استفاده از کیسه آب گرم و یا یخ از درمان های خانگی هستند که برای درد مفصل ساکروایلیاک تسکین دهنده می باشند با کپرس سرد و گرم در ناحیه ای که ملتهب شده است می توانید به آسان ترین نوع ممکن می توانید تورم را کاهش دهید.
از دیگر درمانهای خانگی برای تسکین درد مفصل ساکروایلیاک تغذیه مناسب می باشد زمانیکه در ناحیه مفصل ساکروایلیاک خود احساس درد شدید کردید از غذاهای زیر در رژیم غذایی خود استفاده کنید و مصرف آن ها را در برنامه غذایی خود قرار دهید.